Over ASSA ABLOY Groep

ASSA ABLOY is de belangrijkste fabrikant en leverancier van sluitsystemen die voldoen aan de hoge eisen van de eindgebruiker met betrekking tot veiligheid, beveiliging en gebruiksgemak. 

Vanaf de oprichting in 1994 is de ASSA ABLOY groep gegroeid van een regionaal bedrijf met 4700 medewerkers tot een internationale groep bedrijven met een personeelsbestand van 44000 medewerkers en een omzet van SEK 57 biljoen. Als belangrijkste slotengroep ter wereld biedt ASSA ABLOY een completer productassortiment dan enig ander bedrijf op de markt.

ASSA ABLOY is in alle belangrijke regio's vertegenwoordigd, zowel in ontwikkelde als in opkomende markten, met een leidende positie in grote delen van Europa, Noord-Amerika, als Australië. In de snel groeiende sector elektromechanische beveiliging heeft de ASSA ABLOY groep een leidende positie op gebieden als toegangscontrole, identificatie, automatische deuren en hotelbeveiliging.

De ASSA ABLOY Groep is verdeeld in drie regionale en twee globale divisies:

Global Technologies | Global Technologies is de wereldwijde organisatie van de groep die zich voornamelijk concentreert op de productsectoren voor toegangscontrole, veilige uitgifte van kaarten, RFID identificatietechnologie en hotelbeveiliging. De divisie bestaat uit 2 business units, HIDGroup en ASSA ABLOY Hospitality, welke hun producten wereldwijd verkopen. Tot de belangrijkste merken in de divisie behoren HID, Fargo, Elsafe en Vingcard. De divisie telt 2600 werknemers en het management bevindt zich in Stockholm, Zweden.
Americas | De divisie fabriceert en verkoopt sloten, cilinders, elektromechanische producten, veiligheidsdeuren en hulpstukken in Noord- en Zuid-Amerika. De meeste verkopen vinden plaats in Verenigde Staten, Canada en Mexico. Zuid-Amerika wint aan belangrijkheid, met als belangrijkste markt Brazilië. Tot de belangrijkste merken in de divisie behoren Corbin Russwin, Curries, Emtek, Medeco, Phillips, SARGENT en La Fonte. De divisie telt 9400 werknemers en het management bevindt zich in New Haven, Connecticut, Verenigde Staten.
EMEA | De divisie fabriceert en verkoopt sloten, cilinders, elektromechanische producten, veiligheidsdeuren en hulpstukken in Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De meeste verkopen vinden plaats in West-Europa, maar de markten in Oost-Europa en Midden-Oosten worden meer en meer belangrijker. Tot de belangrijkste merken in de divisie behoren ABLOY, ASSA, IKON, TESA, Yale en Vachette. De divisie telt 12500 werknemers en het management bevindt zich in Londen, Groot-Brittannië.
Asia Pacific | De divisie fabriceert en verkoopt sloten, cilinders, elektromechanische producten, veiligheidsdeuren en hulpstukken in Azië en Oceanië. De regio rond de Stille Oceaan (inclusief Australië en Nieuw-Zeeland) telt als de grootste afnemer, maar China en andere Aziatische markten winnen snel aan belangrijkheid. China is een zeer belangrijke component qua productie. Tot de belangrijkste merken in de divisie behoren Lockwood, Guli, Wangli, Baodean, Interlock en iRevo. De divisie telt 5400 werknemers en het management bevindt zich in Hong Kong, China.
Entrance Systems | De divisie ASSA ABLOY Entrance Systems is de wereldwijde leverancier van complete automatische deursystemen. De producten worden verkocht onder de merken Besam en EntreMatic. De divisie houdt zich bezig met de verkoop en biedt zijn eigen direct service netwerk over de hele wereld, met productie in Zweden, Groot-Brittannië, Verenigde Staten en China. De divisie telt 2100 werknemers en het management bevindt zich in Landskrona, Zweden.

Voor meer informatie over de ASSA ABLOY Groep, bezoek dan www.assaabloy.com.