Nieuwe thuis voor de ministerraad

/Local/BE/References/LexRefCase.jpg

Assa Abloy België heeft nauw samengewerkt met de architecten van de Europese raad om een antwoord te vinden op alle uitdagingen die komen kijken bij de ontwikkeling van een nieuw gebouw voor de ministerraad.

Verhoogde veiligheid voor expansie van de EU


Door de recente uitbereiding van de Economische Unie worden er steeds hogere eisen gesteld aan de veiligheid van de gebouwen waarin de verschillende Europese organen gehuisvest zijn. The Lex building in Brussel is een nieuw gebouw en zal een thuis bieden aan de recent uitgebreide Europese ministerraad.


Het ontwerp van het gebouw werd geselecteerd tijdens een internationale competitie. Deze competitie werd gewonnen door de Belgische architecten, M. & J.M. Jaspers – J. Eyers & Partners. Het design is gebaseerd op twee tegengestelde schelpen. De totale oppervlakte is 85000 m² en het gebouw bevat meer dan 3000 deuren.

Strenge eisen


Assa Abloy heeft sinds het begin van het project, in 1998, nauw samengewerkt met M. & J.M. Jaspers – J. Eyers & Partners en de Europese raad om de gepaste oplossingen te vinden voor de veelheid aan deuren in het nieuwe gebouw. De grootste uitdaging was de ontwikkeling van een oplossing die een evenwicht zou zijn tussen design, technische en sociale vereisten, veiligheid en functionaliteit.

Bovenop deze strikte vereisten stond de architect ook op een gebruiksvriendelijke oplossing. Het vinden van een evenwichtige combinatie van al deze factoren was voor ons de grootste uitdaging.

Vertrouwen

M. & J.M. Jaspers – J. Eyers & Partners vertaalden de strikte eisen m.b.t. de integratie van dit gebouw in het landschap tot een goed uitgedacht concept. Net zoals de architecten was ook ASSA ABLOY gefocust op een verantwoord design van de site in combinatie met een strikte focus op veiligheid.

ASSA ABLOY België heeft zwaar geïnvesteerd in de samenwerking met de architecten en met de Europese Raad teneinde de juiste oplossingen te kunnen kiezen. ASSA ABLOY heeft een goede reputatie in België en we werden gekozen op basis van onze competenties, onze service en onze producten van hoge kwaliteit.

Producten: