Geïntegreerde oplossingen voor publieke of private instellingen

Een veiligheidsoplossing voor een publieke instelling moet bijdragen tot de ervaring van de bezoekers terwijl ook de veiligheid en het gebruiksgemak van de handelingen verzekerd moet worden.

Publieke instellingen moeten open zijn voor het publiek, maar toch goed beschermd zijn tegen inbrekers, diefstal, vandalisme en brand. De producten moeten soms ook in de architectuur van historische gebouwen passen of in moderne glasstructuren.

Sport centra, concertzalen en musea zijn enkele van de verschillende publieke instellingen die noodvluchtwegen oplossingen behoeven, uitgerust met anti-paniek toestellen, elektrische vlucht deuropeners en noodontgrendeling knoppen, om de veiligheid van bezoekers te verzekeren, maar die evenals van toegangscontrole oplossingen kunnen genieten en de toegang tot verboden zones moet beperken.  

Voornaamste gebieden waar ASSA ABLOY geïntegreerde oplossing voor kan bieden:

Perimeter en domein beveiliging - De eerste linie van beveiliging voor een publieke instellingen is de fysieke grens dat de toegang tot het domein controleert en beperkt. Dit kan gaan om hekken, poorten en bewakingscamera's. Ideaal zouden alle bezoekerstoegangen kunnen bewaakt en gecontroleerd worden. De veiligheidseisen kunnen vragen om vele nooduitgangen voor een snelle evacuatie.
Hoofdingang - De hoofdingang of andere ingangen kunnen een fysiek toegangscomponent inhouden aan de hand van automatische deuren zoals schuifdeuren, draaideuren of klapdeuren. In grote arena's kunnen er ingangen zijn via betalende poorten of cabines. Elektronische toegangscontrolesystemen kunnen toegevoegd worden om af te stemmen op maat van de beveiligingsniveau's en op verschillende tijdstippen. Ze kunnen ook geïntegreerd worden aan alarms en bewakingscamera's en gecontroleerd worden vanuit een centraal punt. Ze registreren de bezoekersgegevens die net zijn binnengekomen.
Publieke zones - Publieke zones, toiletten, cafetaria's en auditoria inbegrepen in publieke instellingen kunnen of niet toegankelijk zijn voor alle bezoekers. Fysieke en logische toegangscontrole oplossingen kunnen gebruikt worden en op maat gemaakt om toegang toe te laten of te beperken op bepaalde momenten van de dag.
Locker rooms en VIP areas - Toegang tot Locker rooms en VIP areas met beperkte toegang kunnen gecontroleerd worden aan de hand van online geïntegreerde toegangscontrole met camera bewaking en contactloze identificatie oplossingen om te verzekeren dat de juiste personen, inbegrepen opkuisploeg na de uren, toegang verkrijgen. Zulke toegangscontrole oplossingen laten veiligheid toe om op afstand gecontroleerd te worden en ook om gebruikt te worden om registratie evenementen en toegang op te sporen over een bepaalde periode in de tijd.
Nooduitgangen - Een nooduitgang of anti-panieksluiting moet een snelle en efficiënte evacuatie toelaten gedurende noodgevallen, maar blijven een belangrijk element van een gebouws voornaamste beveiliging door toegangsbeperking en toegang te verzekeren op alle andere momenten. Inteligente nooduitgangen en anti-panieksluitingen beschermen mensen en hun bezittingen gedurende noodgevallen en op alle andere momenten.