THON Hotel, België

/global/scaled/524x230x0x9x524x228/Local-BE-References-Thon hotel top banner.jpg

Dromen bouwen in België

Toen een van de grootste architectenbureaus van België een paar indrukwekkende hotels ging ontwerpen, werd partner ASSA ABLOY ingeroepen voor de beveiligingsaspecten van de gebouwen.

Met zijn 9 partners, 50 medewerkers en kantoren in Brussel en Luik, is ALTIPLAN architects het vierde grootste architectenbureau van België. Het bureau is ook lid van EAN, dat in tientallen Europese steden actief is. Hun motto bestaat uit de gevleugelde woorden van George Bernard Shaw: "Jij ziet dingen zoals ze zijn, en je zegt: 'Waarom?' Maar ik droom van dingen die nog niet bestaan, en ik zeg: 'Waarom niet?'" Dit is een van de redenen waarom ALTIPLAN® architects koos voor ASSA ABLOY als voorkeurspartner.

Het ASSA ABLOY Solutions team luistert altijd naar de eisen van de architecten, van de droom van de eindgebruiker tot de vereisten van de ingenieurs, en doet dan voorstellen voor de beste oplossingen. En dankzij de ASSA ABLOY Groep wordt het antwoord altijd gevonden in één van onze bedrijven. Deze sterke relatie is de afgelopen 16 jaar opgebouwd door samenwerking op diverse projecten. In de Belgische stad Luik ontstond het idee om een prestigieus gebouw uit de 15e eeuw, het Hôtel des Comtes de Méan, te combineren met een gebouw uit de 12e eeuw en er een nieuw gebouw aan toe te voegen om er een Crowne Plaza hotel van te maken. Het project is bedacht door projectontwikkelaar Pierre Bettyer en vergde veel creativiteit en knowhow van de architecten. Een moeilijk te realiseren project met een indrukwekkend eindresultaat: oud en nieuw in volledige harmonie.

Het Crowne Plaza bestaat uit 150 kamers voorzien van Vingcard Signature Visio online en 500 andere deuren (van kantoren, wasruimtes, badkamers, toiletten, opslagruimtes etc.) met het complete ASSA ABLOY-assortiment sloten, deursluiters, paniekopeners, cilinders en architectonische hardware.

Het andere hotel waarbij ASSA ABLOY België is betrokken, is het Thon Hotel EU dat op I april 2012 wordt geopend in de EU-wijk van Brussel. Het hotel bestaat uit 500 kamers met sloten en safes van Vingeard Vision Online en 800 andere deuren voorzien van ASSA ABLOY-oplossingen: Sloten, cilinders en andere hardware van Litto. Met beide projecten was vorig jaar 700.000 euro gemoeid - een behoorlijke verdienste.

En wat is het volgende project waarbij ALTIPLAN architects en ASSA ABLOY gaan samenwerken? Een indrukwekkende toren in Brussel, net naast de beroemde Madoutoren, met 35.000 vierkante meter kantoren en meer dan 1000 deuren.