Toegang op wereldniveau voor patiënten, personeel en bezoekers in de gezondheidssector

In de gezondheidssector is het beperken en het bewaken van toegang tot zekere zones op zekere tijdstippen van de dag de sleutel tot het aanbieden van een veilig en kiemvrije omgeving.

Toegang, veiligheid en medische zorgen van hoogstaande kwaliteit tegelijkertijd toeleveren vraagt om een intelligente, discrete en doeltreffende veiligheid en gebouw beheeringsoplossingen, die flexibel moeten zijn om de diverse behoeftes van patiënten, medisch personeel en bezoekers tegemoet te komen.

Terwijl elleboog schakelaars en antimicrobiële deurkrukken het verspreiden van infecties in chirurgische omgeving en patiënten ruimtes helpt te voorkomen, voorzien toegangscontrolesystemen en vluchtwegen oplossingen het nodige niveau aan veiligheid doorheen het gebouw.

Voornaamste gebieden waar ASSA ABLOY geïntegreerde oplossingen voor kan bieden:

Hoofdingangen - Dagelijks stromen er zeer veel mensen via de hoofdingang van een ziekenhuis. Bovendien moet er een constante temperatuur gegarandeerd worden, moet er toegang verschaft worden aan mindervalide personen en moet iedereen het gebouw makkelijk kunnen verlaten in geval van nood. Automatisering is dan ook het beste antwoord om te voldoen aan al deze eisen.
Nooduitgangen - De nooduitgang in een ziekenhuis moet voldoen aan alle voorschriften. Het hoofddoel is immers een veilige uitgang te verzekeren in geval van nood. Maar natuurlijk moeten ze het gebouw ook voldoende beveiligen in een normale situatie. Een oplossing die ASSA ABLOY hiervoor aanrijkt zijn de intelligente paniekbaren. Deze baren zorgen ervoor dat zowel de mensen als hun bezittingen in elke situatie berschermd worden.
Chirurgische eenheden - In de constante strijd tegen microben is het essentieel dat chirurgen hun handen niet in contact komen met handvaten of deuren vóór de ingreep. Gebruik maken van automatische deuren met sensoren of elleboogschakelaars zijn slechts enkele manieren om aan deze uitdagingen te voldoen.
Apotheken - De aanwezigheid van allerlei geneesmiddelen en gevaarlijke stoffen vereist een combinatie van diefstal-bestendige en een strenge toegangscontrole.
Patiëntenkamers - Patiëntenkamers ervaren heel wat verkeer van bezoekers, artsen en verpleegsters. Het beperken van de verspreiding van microben aan de hand van  handvatten met anti-bacteriologische behandeling is een van de manieren om patiënten te beschermen tegen ziekenhuisbacteriën.