Galeries Saint-Lambert

Focus op brandveiligheid in Belgische shopping centra.

Stedelijke vernieuwing

Het renoveren van de Galeries St. Lambert is het laatste project in een reeks van inspanningen om het centrum van Luik te vernieuwen. Het shopping centrum, centraal gelegen in het shopping district omvat diverse niveaus van ongeveer 39000 vierkante meter bonvengronds en 14000 vierkante meter ondergronds. De hogere niveaus leveren een fantastisch uitzicht over één van de belangrijkste stadspleinen: Place St-Lambert.

Het project, gestart in 2002, is ontworpen door M & JM Jaspers - J. Eyers & Partners. De renovatie van Galeries St. Lambert was voltooid in april 2004.

Veiligheid garanderen

Na de tragische brand van 1967 in een shopping centrum, handhaaft België strikte regels en reglementeringen om de veiligheid van bezoekers aan publieke shopping gebieden te garanderen. ASSA ABLOY werd geconfronteerd met de taak om de architecten ervan te overtuigen dat hun paniek- en uitgangsdeuren zouden functioneren in eender welke noodsituatie.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Het project Galeries St. Lambert omvat ongeveer 1000 deuren die met ASSA ABLOY sluitsystemen uitgerust moesten worden. Hierbij werd gebruik gemaakt van diverse merken uit de groep, waaronder: effeff, Abloy, IKON, Litto en JPM.

Producten