ASSA ABLOY Hospitality reageert op de berichtgeving omtrent het hotelslot systeem VingCard Vision

Twee onderzoekers van F-secure hebben meer dan een decennium gezocht naar een kwetsbaar punt in het voornoemde systeem. Hierover wil ASSA ABLOY Hospitality de volgende verklaringen en een aantal verduidelijkingen geven:

Vision Software is een 20 jaar oud product, waarbij na 12 jaar en duizenden uren intensief werk door twee onderzoekers van F-Secure een kwetsbaarheid werd ontdekt.

ASSA ABLOY heeft de fouten rechtgezet in de Vision Software en bracht de software updates uit in februari. Hotels die de updates hebben doorgevoerd, zijn niet langer kwetsbaar. Digitale toestellen en software allerhande zijn vatbaar voor hacking. Het zou voor een team van ervaren specialisten echter jaren duren om deze actie te herhalen. Aangezien de middelen niet beschikbaar worden gesteld, betreft dit geen eenvoudige toegang tot kamers van een hotel dat je plots binnenstapt.

Deze sloten vertegenwoordigen slechts een kleine hoeveelheid hotelsloten die wereldwijd in gebruik zijn en worden vervangen door nieuwe versies met geavanceerde technologie.

Het afgelopen decennium zijn nieuwe functies exclusief op Visionline geïntroduceerd, een ander platform dat niet wordt beïnvloed.
ASSA ABLOY bewaakt, evalueert en beveiligt voortdurend zijn beveiliging om zijn technologie veilig te houden.
Tools en details van de methode zullen niet door F-Secure worden vrijgegeven en zijn bij zeer weinig personen bekend.

Meer informatie en contact op de website van ASSA ABLOY Hospitality