Tijdelijke materiaal toeslag

Het vaccinatieprogramma is inmiddels op stoom gekomen en gelukkig zijn diverse maatregelen in ons land versoepeld, echter laat het COVID-19 virus grote sporen na. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook zakelijk.

Sinds begin dit jaar hebben we te maken met sterk stijgende grondstofkosten, waarbij de metaalprijzen veel verder zijn gestegen dan verwacht. De prijzen voor staal, aluminium, koper en tin zijn exponentieel gestegen. We hebben onder dit schrijven de prijsontwikkeling op de wereldmarkt op basis van de London Metal Exchange (LME) toegevoegd. Op het gebied van elektronische componenten heerst grote schaarste, waardoor ook hier de prijzen enorm zijn gestegen.

Met de kostenverhogingen die nu tot ons komen, moeten wij ook een deel daarvan aan u doorberekenen in de vorm van een tijdelijke prijstoeslag.

Tijdelijke materiaaltoeslag 
Door middel van dit schrijven wil ik u informeren dat wij genoodzaakt zijn om een tijdelijke toeslag van 4,75% te hanterende over de prijzen van al onze productlijnen. Deze tijdelijke toeslag geldt van 15 juli tot 1 oktober 2021. Het betreft hier een mix van alle kostprijsverhogingen uit de markt. Aangezien het nog niet duidelijk is of de kostenontwikkeling van blijvende aard is, hebben we voor een tijdelijke opslag gekozen. Op 1 oktober ontvangt u van ons een update over de dan geldende situatie en eventuele aanpassingen.

De verhoging zal onderaan de factuur en/of offerte als een “tijdelijke materiaaltoeslag” opgevoerd worden.

Alle leveringen vóór 15 juli zullen worden gefactureerd tegen de dan geldende prijs, zonder tijdelijke toeslag.

Mocht u nog vragen hebben dan zijn wij vanzelfsprekend beschikbaar voor u. Telefoonnummer verkoop binnendienst +32 (0)2 247 79 11. U kunt ook een mail sturen naar info@assaabloy.be.
 
Met vriendelijke groet,
ASSA ABLOY Belgium N.V.

Jean-François Koeune
Market Region Manager BENELUX

Staal - FOB China

Aluminium - Europa

Brons: Tin & koper