Veiligheidsoplossingen voor Openbaar Vervoer

Het grote aantal passagiers die via het openbaar vervoer reizen, of dat ze nu in trein- en metrostations of op luchthavens zijn, maken van nature hoog risico in deze infrastructuursvoorzieningen moeilijk beheerbaar.

Operationele en efficiënte toegangscontrole vereist intelligente, discrete en effectieve veiligheid en gebouw beheringsoplossingen. 

Toegangscontrole en sleutelorganigram systemen in combinatie met hoge veiligheid cilinders en mechanische of elektromechanische sloten zorgen voor een hoog beveiligde en selectieve toegang en het off-limits behouden en beveiligen van dienst zones. Geïntegreerde noodvluchtwegen doorheen het gebouw laten een veilige evacuatie toe voor een grote hoeveelheid mensen bij een noodgeval.

Voornaamste gebieden waar ASSA ABLOY geïntegreerde oplossingen voor kan bieden:

Ingangdeur systemen - De hoofdingang van de luchthaven moet een veilige en gemakkelijke doorgang waarborgen voor de grote massa mensen die hier dagelijks passeren. Daarnaast weerspiegelt de ingang ook een groot deel van het imago van het gebouw.
Hoog beveiligde deuren - Een verfijnd toegangssysteem dat gebruik maakt van de biometrische kenmerken om toegang van erkend personeel te controleren en goed te keuren. De status van een deur - open, gesloten of niet op slot - kan gemakshalve gecontroleerd worden vanuit een centraal punt.
Voorzieningen - Luchthavenvoorzieningen zoals opslagtanks, hangaars, omheiningen, en krachtcentrales moeten beveiligd worden. Vaak worden zij blootgesteld aan extreme weersomstandigheden of chemische producten en vereisen ze duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat er geen ongewenste verrassingen zijn.
Algemene kantoordeur - Zelfs na duizenden openingen moet een deur als nieuw blijven functioneren. Een oplossing van hoge kwaliteit zal er ook voor zorgen dat een gesloten deur, wanneer noodzakelijk, gesloten blijft.
Nooduitgang - In geval van nood moet iedereen een gebouw snel kunnen verlaten. Een nooduitgang moet dus een vlotte evacuatie tijdens buitengewone omstandigheden vergemakkelijken en de veiligheid van het gebouw garanderen op alle andere momenten.