De draadloze sloten die u al gebruikt, zijn misschien wel de juiste oplossing voor een slimmere, veilige mobiele toegangscontrole

/Local/NL/OW2.0/assaabloy.nl%202.0/aanl%20Beeldbank%202.0/Nieuws/2021/AA_Aperio_MobileAccess_PR_highres_landscape.jpg

Mobiele toegang verandert de manier waarop we met gebouwen omgaan en de beveiliging ervan beheren. De smartphone verandert net zo gemakkelijk in een mobiele sleutel als in een betaalkaart of plattegrond. Met het apparaat dat gebruikers al bij zich hebben, kunnen ze gebouwen of kamers op één of meer locaties veilig ontgrendelen. Voor het bedrijf zijn de kosten bovendien lager dan met andere toegangsmethoden.

Volgens een recent rapport over de toegangscontrolemarkt zien gebruikers drie belangrijke voordelen: gemak, kosten en veiligheid*. Mobiele toegangsgegevens zijn beter beveiligd dan een smartcard of sleutelhanger, want via de ontgrendeling met vingerafdruk of gezichtsherkenning is biometrie in vrijwel elke moderne smartphone ingebouwd.

Menselijk gedrag pleit ook in het voordeel van de smartphone. Een student of medewerker merkt niet snel dat hij een plastic toegangskaart kwijt is, maar met onze telefoon gaan we allemaal voorzichtiger om. Facilitaire medewerkers raken gefrustreerd als gebruikers hun toegangspas uitlenen of delen, maar veel minder mensen zijn bereid om hun telefoon af te geven, al is het maar voor 5 minuten.

Beveiligingsmanagement stroomlijnen met de smartphone

Ongeveer twee derde van de organisaties is van plan om binnen twee jaar te gaan werken met mobiele toegangscontrole of doet dit al*. Volgens Omdia steeg het aantal downloads van mobiele toegangsgegevens met 220% tussen 2018 en 2019**. Deze groei zet waarschijnlijk door. Uit het oogpunt van beveiligingsmanagement is meer gemak de belangrijkste drijfveer.

Mobiele toegangsgegevens kunnen online worden gewijzigd zonder dat speciale updatesoftware nodig is of een gebruiker zijn gegevens moet invoeren. Niemand hoeft te wachten terwijl de toegangsgegevens worden bijgewerkt.

Wanneer een beheerder de mobiele sleutel van een gebruiker intrekt, verdwijnt die bovendien onmiddellijk van zijn telefoon. Wanneer een huurcontract, arbeidsovereenkomst of bezoek eindigt, hoeft er geen tijdrovende overdracht meer plaats te vinden.

Door plastic toegangsmethoden op te geven, worden ook kosten bespaard: met mobiele sleutels verdwijnt de noodzaak om smartcards, badges of sleutelhangers in te kopen en te bedrukken.

Mobiele toegang zoals het hoort: Aperio  draadloze sloten

Al deze voordelen zijn beschikbaar in een gebouw dat is uitgerust met Aperio  sloten op batterijen van ASSA ABLOY. Aperio's mobiele toegang is gebaseerd op SeosÒ, een nieuw platform met de beste cryptografie en authenticatie in zijn klasse en ongeëvenaarde privacybescherming***. Een Aperio-slot is gemakkelijk en intuïtief te ontgrendelen: net als met een smartcard houdt de gebruiker gewoon zijn telefoon tegen de lezer. Hij hoeft niet eens een app te openen.

Compatibiliteit en veiligheid vormen het hart van Aperio’s mobiele toegang. Aperio-sloten zijn compatibel met alle belangrijke RFID-technologieën en met draadloze mobiele protocollen, zoals Bluetooth en NFC. De gebruikerservaring aan de deur is voor iedereen hetzelfde. Er is geen instructie nodig.

Deze sloten kunnen tegelijkertijd met alle technologieën voor toegangscontrole werken: gebruikers van gebouwen hoeven zich niet allemaal aan hetzelfde systeem te houden. Beveiligingsmanagers hoeven geen grootschalige overstap naar één technologie toe te passen. Omdat Aperio voor maximale compatibiliteit is ontwikkeld, kunnen bedrijven mobiele en RFID-technologie naast elkaar laten werken. Wanneer ze dat willen, kunnen ze hun toegangsgegevens upgraden van een lage naar een hoge beveiliging. Elke technologie is altijd inbegrepen in het pakket: de beslissing wordt genomen op het moment van aankoop.

Al deze voordelen zijn nu beschikbaar in de Aperio elektronische sloten en deurbeslag.

Met Aperio-sloten kan de toegangscontrole in een gebouw draadloos worden uitgebreid, wat minder kosten met zich meebrengt. Ze zijn snel te installeren en voordelig in het gebruik en sluiten naadloos aan bij de beveiligingssystemen van meer dan 100 verschillende fabrikanten.

En voor gebouwen die met deze sloten zijn uitgerust, is de upgrade naar smartphone-sleutels misschien wel kosteloos: mobiele toegang is namelijk ingebouwd in Aperio’s draadloze vergrendeltechnologie.

Download voor meer informatie een gratis gids met Aperio-oplossingen voor mobiele toegang op https://assaabloyopeningsolutions.be/aperio